ملتقى امي فلسطين

اهلا وسهلا بك يا (زائر) في (ملتقى امي فلسطين) ,, نتمنى ان تقضي معنا وقتا طيبا
 
الرئيسيةmainfourmس .و .جبحـثالتسجيلدخول
شاطر | 
 

 أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
فاتوماتو
وسام التميز
وسام التميز


عدد المساهمات: 1977
نقاط العضو: 3102
تصويتات للعضو: 75
تاريخ التسجيل: 18/04/2010
العمر: 33

مُساهمةموضوع: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس يناير 20, 2011 1:18 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


خبز
الموز و الجوز بالشكولاتة



ينتج
قالبين من قوالب التوست




3 كوب دقيق متعدد
الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
3/4 معلقة صغيرة ملح
3 بيضات كبيرة
2 كوب سكر
1 1/3 كوب زيت نباتى
فانيليا
1 1/2 موزة مهروسة
1 كوب جوزهند مفروم
1كوب عين جمل محمص و مفروم خشن جدا (ممكن اى مكسرات عندك و ممكن سودانى)
1/2 كوب لبن رايب

قطع شكولاتة والكمية
حسب الرغب


الطريقة

سخنى الفرن و ادهنى
القوالب

اخلطى الدقيق و الملح و
البيكربونات فى بولة و ضعيهم جانبا



اضربى البيض مع السكر
وضيفى الزيت
اضيفى الموزو الفانيليا و جوز الهند و اللبن الرايب
واخلطيهم جيدا
اضيفى قطع الشكولاتة




صبى الخليط فى القوالب
و اخبزيها
لمدة 60 دقيقة
و طلعيها تبرد على رف سلك



لا تقطعى خبز الموز او
اى مخبوزات
الا بعد ان تبرد عشان لا تنفرط



خبز
البرتقال





4 كوب دقيق متعدد
الإستعمالات
1 و ربع معلقة خميرة فورية
1/4 كوب ماء دافىء
عصير برتقالتين كبار او تلاتة متوسطين
يعنى حوالى كوب 350 مللى

بشر البرتقالات المعصورة
معلقة صغيرة ملح
2 معلقة كبيرة سكر
صفار بيضة و يحتفظ بالبياض لدهان وجه الخبز
2 ملعقة زبدة كبيرة


الطريقة
امزجى الخميرة مع الماء الدافىء
و اتركيهم 10 دقائق

اضربى عصير البرتقال مع بشر البرتقال مع صفار البيضة
مع السكر و الدقيق

و اضيفى الخميرة
وارجعى امزجى الخليط
ثم اضيفى الملح

و قلبى المزيج ثم اضيفى الزبدة الطرية
و اخلطى الزبدة كويس
لو لقيتى العجينة ناشفة اوى اضيفى ربع كوب عصير برتقال

اتركى الخبز يتخمر و غطيه بفوطة و دخليها فى مكان دافىء عشان تخمر

حطيها فى قالب مدهون

ممكن تبقى فى قوالب توست او قوالب كيك مزخرفة او صينية عادية
مدهونة و مرشوشة سميد او بقسماط ناعم عشان ماتلزقش

اخبزيها فى فرن سابق التسخين لمدة 45 دقيقة
برديها على رف سلك


رولات الجبن


الكمية تكفى 32 رول


1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


الطريقة

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات








اخبزيها لمدة 15 دقيقة






خبز الزبيب و القرفة

ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد






3 و نصف كوب دقيق (ممكن
تستعملى منهم كوب دقيق كامل)
4 معالق صغيرة سكر
1 1/4 معلقة صغيرة ملح
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
بيضة
3 معالق زبدة
1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه
3/4 كوب ماء فاتر
2 معلقة صغيرة قرفة بودرة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى)


للتزين
ربع كوب سكر
2 ملعقة قرفة بودرة


الطريقة

امزجى المكونات الجافة مع بعض
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و
اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم معاها

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعةو نصف

لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين
و سيبى معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
سبيها تخمر تانى ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة

]خبز
الحلاوة و الشكولاتة

هو
نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز
و هو من اصل
غربى
اضاف
الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم
الأصلى لهذا الخبز
البابكا







[size=18]
الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

6 اكواب دقيق
2 باكتة خميرة فورية
3/4 كوب سكر
3 بيض فى درجة حرارة الغرفة
1 1/3 كوب حليب دافىء
1/2 معلقة ملح
فانيليا
بشر ليمونة
14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


[i]1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع

1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)








امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة
لمدة 5 او 6 ساعات










قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك
بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة














1/2
كجم شكولاتة مبشورة

1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة
تحميص خفيف (عشان تكون صحية)

يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو
سودانى

و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى
القرفة)








امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها
فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة
لمدة
5 او 6 ساعات










قسمى العجينة بعد كده لقسمين
(رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى
على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل
رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك
بتقطعى سويس رول من
غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست
مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء
لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة
المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها
بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن
تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة
اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وردة الامة
عضو متميز
عضو متميز


عدد المساهمات: 221
نقاط العضو: 353
تصويتات للعضو: 3
تاريخ التسجيل: 10/07/2010
العمر: 19

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس يناير 20, 2011 5:25 pm





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لؤلؤة البحر
مشرف قسم الأطفال
مشرف قسم الأطفال


عدد المساهمات: 1175
نقاط العضو: 1705
تصويتات للعضو: 4
تاريخ التسجيل: 07/09/2009
العمر: 18

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الجمعة يناير 21, 2011 4:04 pm

يسلمووووووووووووووو

---


الي يدفنك بهم
ادفنـة بتــراب
وإكــتـب ع قبـره
GaMe OvEr

Razz Razz Razz Razz Razz Razz Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
هناك حينما .. تزقزق الجروح وتألم الطيور .. ونفقد المرح .. هناك نستقي شيئا من الغباء .. ونقلب الحياة .. ونقلب الأشياء قد قال لي فلان .. الحب ما شفع انا بنت فلسطينية افتخر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتوماتو
وسام التميز
وسام التميز


عدد المساهمات: 1977
نقاط العضو: 3102
تصويتات للعضو: 75
تاريخ التسجيل: 18/04/2010
العمر: 33

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الجمعة يناير 21, 2011 10:01 pm

بارك الله فيكم ... شكرا لمروركم الكريم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
برنس فلسطين
مشرف القسم العسكري
مشرف القسم العسكري


عدد المساهمات: 3513
نقاط العضو: 4389
تصويتات للعضو: 35
تاريخ التسجيل: 19/09/2009
العمر: 24

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الجمعة يناير 21, 2011 10:30 pm

امممممممممممممم

شي بسد النفس
ههههههههههههه
بمزح

يعطيكم العافيه يا رب

---






[center]








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[size=18]ما فائدة القلم إذا لم يضمد جرحاً ... ما فائدة القلم إذا لم يرقأ دمعة ... ما فائدة القلم إذا لم يطهر قلباً... ما فائدة القلم إذا لم يكشف زيفاً ... أو يبني صرحاً يسعد الإنسان في ضلاله[/size]

[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مون لايت
وسام التميز
وسام التميز


عدد المساهمات: 892
نقاط العضو: 1560
تصويتات للعضو: 3
تاريخ التسجيل: 29/09/2009
العمر: 26

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الإثنين يناير 24, 2011 12:35 pm

اقتباس :
شي بسد النفس

يمكن سد نفسك لانك ما كنتش تتصور انه في حلويات ومعجنات بالشكل هاد

هههههههههههههههه


مزحة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتوماتو
وسام التميز
وسام التميز


عدد المساهمات: 1977
نقاط العضو: 3102
تصويتات للعضو: 75
تاريخ التسجيل: 18/04/2010
العمر: 33

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الإثنين يناير 24, 2011 11:34 pm

هدا اللي نفسه مسدودة بياكل الملتقى كلو و ما بيشبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جوهرة فلسطين
الاشراف العام
الاشراف العام


عدد المساهمات: 1770
نقاط العضو: 2224
تصويتات للعضو: 25
تاريخ التسجيل: 31/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الثلاثاء يناير 25, 2011 1:43 am

هههههه اكيد



يسلمووووو كتير حلوين بس هاتي الي يجرب ههه

---


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهاجر
Admin
Admin


عدد المساهمات: 3201
نقاط العضو: 5983
تصويتات للعضو: 27
تاريخ التسجيل: 30/07/2009
العمر: 39

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الأربعاء يناير 26, 2011 10:24 pm

يسلموا فاتوماتو ... كلهم احلى من بعض واكيد ازكى طبعا

بس جوهرة تجرب وتحكي لنا عن الطعم

---








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://brer.mam9.com
همسات حمساوية
مشرف الزاوية الدينية
مشرف الزاوية الدينية


عدد المساهمات: 751
نقاط العضو: 972
تصويتات للعضو: 9
تاريخ التسجيل: 07/06/2010
العمر: 22

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس يناير 27, 2011 12:27 pm

يسلموا اديكي عمتو الحجة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بسمة الحياة
قريب من الاشراف
قريب من الاشراف


عدد المساهمات: 1063
نقاط العضو: 1422
تصويتات للعضو: 6
تاريخ التسجيل: 22/05/2010
العمر: 23

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس يناير 27, 2011 2:06 pm

يم يم يم اكيد لزيزين وطيبين
يسلموووو فاتوماتو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الزهرة
مشرف الزاوية الفنية
مشرف الزاوية الفنية


عدد المساهمات: 874
نقاط العضو: 1076
تصويتات للعضو: 5
تاريخ التسجيل: 03/01/2010
العمر: 17

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس يناير 27, 2011 6:29 pm

يسلموووووو
بس بدال ما تفرجينا
اعزمينا على معجنات
تقبلى مرورى:
الزهرة

---


الصديق الحقيقي هو الذي يعرف أغنية قلبك ويستطيع أن يغنيها لك عندما تنسى كلماتها

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة البنفسج
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات: 4
نقاط العضو: 4
تصويتات للعضو: 0
تاريخ التسجيل: 20/04/2011
العمر: 16

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الأربعاء أبريل 20, 2011 2:32 am

يسلموا كتييييييير Razz Razz Razz Razz[b][i]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاتوماتو
وسام التميز
وسام التميز


عدد المساهمات: 1977
نقاط العضو: 3102
تصويتات للعضو: 75
تاريخ التسجيل: 18/04/2010
العمر: 33

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الخميس أبريل 21, 2011 9:02 pm

إذا عالعزومة انتو حددو المكان والزمان المناسبين و أنا جاهزة إن شاء الله
بس ما يكون في أيام الدراسة عشان الجامعة و مدارس الأولاد
ويا ريت مش يوم جمعة لأني ما بحب أطلع يوم الجمعة لأنو اليوم الوحيد اللي بتتجمع فيه العيلة مع بعض
غير هيك أنا حاضرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ندى الصباح
عضو مشارك
عضو مشارك


عدد المساهمات: 19
نقاط العضو: 21
تصويتات للعضو: 0
تاريخ التسجيل: 05/06/2010
العمر: 42

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   السبت مايو 14, 2011 1:43 pm

يسلموا الايادي وبارك الله فيك[i]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shada1
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات: 3
نقاط العضو: 3
تصويتات للعضو: 0
تاريخ التسجيل: 20/12/2012
العمر: 35

مُساهمةموضوع: رد: أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور   الجمعة ديسمبر 21, 2012 3:04 pm

يسلمووووووووووووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

أحلى معجنات و مخبوزات ... بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملتقى امي فلسطين ::  :: -